Politická špína - Jak fungují VV: Podvod vám vynese místo předsedy  Email
Napsal uživatel Petr Kulík   
Úterý, 27 Září 2011 00:00

Předsedkyní krajské rady VV v Moravskoslezském kraji byla v Ostravě zvolena čtyřiatřicetiletá poslankyně Jana Drastichová.Drastichová čelila před několika dny skandálu kvůli manipulaci s hlasovacím zařízením svých kolegů v Poslanecké sněmovně.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moravskoslezská krajská rada VV bude mít devět členů, řekl novinářům předseda strany Radek John. Dodal, že krajské rady bude mít strana ve všech krajích republiky.

Drastichová novinářům řekla, že považuje vznik krajské rady za důležitý. "Našim prvním úkolem, který chceme dotáhnout do konce, je sjednocení kraje a měli bychom to sjednocení dotáhnout až ke krajským volbám," uvedla Drastichová, kterou ve čtvrtek sněmovní mandátový a imunitní výbor potrestal pokutou 10 tisíc korun za to, že při hlasování ve sněmovně vytáhla z hlasovacího zařízení karty svých nepřítomných kolegů.

Drastichová to udělala při procedurálním hlasování o prodloužení možnosti rozhodovat o zákonech až do noci. Snížila tím kvorum potřebné pro schválení návrhu. Poslankyně se za svůj postup ihned ve Sněmovně omluvila a označila to za chybu. Nechtěla prý ovlivnit hlasování.

John naslouchá Ústí
Na krajské konferenci v Ústeckém kraji byl přítomen i předseda Věcí veřejných Radek John, který vyzdvihl důležitost právě vznikající krajské struktury VV.


Radek John, předseda Věcí veřejných
„Jsem velmi rád, že vznikají krajské rady, vnímám to jako novou etapu Věcí veřejných. Vznikne tak zdravá konkurence na úrovni krajů, s přesahem do politiky celostátní," uvedl Radek John.

Krajská rada má kompetence rozhodovat o členech a čekatelích, řešit problematiku a témata daného kraje a spolupracovat s kluby v kraji na přípravě krajských voleb 2012.  

 

Zdroj?  http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/z-regionu/jak-funguji-vv-podvod-vam-vynese-misto-predsedy/

Aktualizováno Pátek, 23 Září 2011 12:41