Podfuk s vakcínami
Napsal uživatel Petr Kulík   
Pondělí, 08 Září 2014 00:00

 

    Podfuk s vakcínami - jsou konstruovány tak aby selhaly, tvrdí virologové. Mediální manipulace placená farmokologicko průmyslovou mafií nás stále masíruje tím, že jsou vakcíny absolutně bezpečné a že nás vakcinace ochrání proti chorobám. Straší nás, že když se nenecháte očkovat, tak nakazíte ostatní lidi a nově se chystá i zákon na povinné očkování dalších chorob. Ve společnosti se vedou diskuze o nebezpečnosti očkování, ale stále dokola se nás snaží umlčet, lidé ale nejsou už tak hloupí a začínají číst a hledat informace. Lidé dokonce varují před očkováním a sami popisují děsivé příběhy úmrtí a poškození dětí po očkování. Zde je pár informací z českého internetu na téma očkování.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ODHALEN PODFUK S VAKCÍNAMI: VAKCÍNY JSOU KONSTRUOVÁNY TAK, ABY SELHALY, ŘÍKAJÍ VIROLOGOVÉ OD MERCK & CO

Ve Spojených státech zažívají spalničky a příušnice obrovský návrat, ale doktoři a žurnalisté dělají kritické chyby, když hledají proč. Obviňují jako příčinu „rodiče, kteří neočkovali dvé děti,“ ale skutečnou příčinou – jak odhalili vědečtí vynašeči pracující pro vrcholného výrobce vakcín – je to tím, že vakcíny proti spalničkám a příušnicím jsou od samého počátku konstruovány tak, aby selhaly.

Tedy vědecký podvod, jaký se ukazuje být vrozenou součástí průmyslu vakcín.

Jak to víme? Protože vynašeči, kteří v tomto průmyslu pracovali, našli odvahu promluvit a říci pravdu. Tito lidé jsou Edwardy Snowdeny průmyslu vakcín.

Poznámka:

Americká společnost Merck&Co. vystupuje mimo oblast Severní Ameriky pod názvem MSD nebo Merck Sharp & Dohme. Informacev tomto článku se nijak nevztahují k původem německé společnosti Merck KGaA ani k žádné z jejích poboček po celém světě (v České republice Merck spol. s r. o.).

 

Merck & Co zfalšoval výsledky o účinnosti vakcín proti spalničkám, říkají bývalí zaměstnanci

 

 

 

Merck & Co vědomě zfalšoval výsledky testů svých vakcín proti spalničkám, aby vyfabrikoval „95% účinnost,“ říkají bývalí virologové Merck & Co Stephen Krahling a Joan Wlochowski ve svém šokujícím dokumentu Akta o falešných tvrzeních.

Jak už jsem napsal loni:

„Merck & Co, aby toho dosáhl, stříknul krevní testy zvířecími protilátkami, čímž uměle nafoukl zdání protilátek od imunitního systému.“

Ze stížnosti Akta o falešných tvrzeních:

Merck & Co rovněž přidal do vzorků zvířecí protilátky, aby dosáhl daleko příznivějších výsledků testů, ač věděl, že lidský imunitní systém by nikdy takovéto protilátky nevytvořil, a že ty protilátky byly vytvořené v laboratorních testovacích scénářích, které „žádným způsobem nekorespondují se skutečným životem, či s ním nekorelují … ani s neutralizací virů u očkovaných lidí,“ tvrdí stížnost.

Merck & Co samozřejmě tato tvrzení popírá, zrovna tak, jako všechny lékové společnosti vždy popírají zapojení do úplatkářství nebovyužívání dětí k lékařským experimentům nebo psaní „vědeckých“ studií za jiného, co údajně publikoval ve vědeckém žurnále, nebokonspirace za potlačení konkurujících generických léků atd. Ovšem historie nás poučuje, že všechny vrcholné lékové společnosti se běžně zapojují do protizákonného chování značného rozsahu včetně spiknutí, podvodů, úplatků a dalších.

Stephen Krahlin a Joan Wlochowsi nám jednoduše říkají to, na co jsme už měli dávno podezření: že Merck & Co zfalšoval účinnost svých vakcín, aby vyvolal dojem, že fungují, ač tomu ve skutečnosti tak nebylo. Proč by výrobce léků něco takového dělal? Uvažme, že Merck & Co měl obojí, jak motiv, tak příležitost.

 

Proč společnost vyrábějící léky konstruuje vakcíny tak, aby nefungovaly?

Dogma vakcinace je tak hluboce zakořeněné v myslích doktorů, žurnalistů a veřejnosti, že pokaždé, když se začne šířit nakažlivá nemoc, všichni okamžitě skočí na zkratkovitý mylný závěr, že „je třeba více očkování.“ Je to v mysli mas s vymytými mozky skoro jako Pavlovův reflex. „Šířené choroby = nedostatek vakcín.“

Šíření chorob tudíž ve skutečnosti zvýší prodeje vakcín. Epidemie jsou „marketingové nástroje“ k vytvoření poptávky po zisk přinášejícím produktu, o němž lze lidi přesvědčovat, aby si jej zas a znova nakupovali, rok za rokem, ať už funguje, nebo ne.

A teď, jak takovou poptávku vytvoříte? Zrežírujete epidemii tím, že zajistíte, že vaše vlastní vakcína nefunguje. Strach lidi dožene k očkování, a tak se strachu využívá jako primárního marketingového nástroje.

Proč ale nebyl ten úskok ještě odhalen? Proč vědci ještě neoznámili, že většina z těch dětí, které dostaly spalničky a příušnice, byly ty samé děti, které byly očkovány? Jedna studie ukázala, že 97 procent dětí, postižených spalničkami, už bylo proti spalničkám očkovaných.

V roce 2010 vypukly spalničky v New Jersey a 77 procent dětí spalničkami postižených už bylo proti spalničkám očkovaných. To samé platí i u příušnic. Většiny propuknutí příušnic se rozšířila mezi těmi, kdo už proti nim byli očkováni. Když v roce 2010 propukla v Británii prasečí chřipka a ukázalo se, že 70 procent nakažených bylo proti prasečí chřipce očkovaných.

V rozporu s tím, že by vakcíny měly lidi chránit před propuknutím chorob, tak často dokonce podpoří pandemii toho, před čím tvrdí, že chrání.

 

O vakcínách se PŘEDPOKLÁDÁ, že mají fungovat, není ověřeno, že fungují

Proč ten podfuk tomu průmyslu prochází? Odpověď spočívá v tom, že nikdo nikdy nesrovnává procento nakaženosti u očkovaných oproti neočkovaným lidem. Pouze se PŘEDPOKLÁDÁ, že vakcíny budou fungovat, protože je to dogma moderní medicíny. Předpoklad se stává „faktem“ v myslích medicínských expertů s vymytými mozky.

Tohle je jedno z předplatných u medicínského systému spočívajícího na podfuku: O vakcínách se předpokládá, že fungují na 100% bez výjimky, a kdokoliv to zpochybní je okamžitě ocejchován jako heretik. Neexistuje vůbec žádná tolerance k jakémukoliv kritickému myšlení nebo vědeckému zkoumání, když přijde na vakcíny. A pánbůh s vámi, pokud nadnesete otázku rtuti ve vakcínách, jelikož vakcinářský průmysl zjevně věří, že rtuť se magicky změní na netoxickou, když se použije ve vakcíně a vstříkne do těla.

A tak, když vakcína selže (kvůli nízké účinnosti), tak to není nikdy zjištěno nebo se na to nikdo ani neptá. Ten podfuk nám pokračuje přímo pod nosem. A tak očkovací společnost může snadno dát do oběhu vakcínu proti příušnicím nebo spalničkám, která je konstruovaná k tomu, aby selhala, přičemž ve skutečnosti oslabí imunitní systém rtutí, formaldehydem, MSG a hliníkem, které se dnes pořád ve vakcínách používají.

To ve skutečnosti vyvolá nárůst šíření těchto chorob, což vede k většímu počtu alarmistických mediálních příběhů o „šíření spalniček a příušnic,“ což pak vede k tomu, že více rodičů spěchá do CVS lékáren, aby nechali své děti naočkovat ještě další zbytečnou vakcínou.

Je to tak kvůli záludnému hrabání profitu?

Jenže je to ještě horší, než jen tohle. Ač některé vakcíny jsou prostě konstruovány, aby selhaly, další vakcíny jsou konstruovány, aby způsobily propuknutí chorob.

 

Některé vakcíny jsou aktivně dopovány živými viry, aby způsobily pandemii

Jak Natural News už před tím odhalil, tak vakciánřský průmysl už byl nachytán s dodávkami živých virů k výrobcům vakcín proti chřipce v 18 zemích.

Neudělal to nikdo menší než Baxter International Inc., jeden z vrcholných dodavatelů materiálů s „oslabenými“ viry používanými ve vakcínách. Kormě těchto případů, kdy nebyly oslabeny. Vakcíny zabudované do těchto materiálů jednoduše lidi chřipkou nakazily!

V hájemství stolních počítačů mnozí lidé věří, že anti-virové společnosti píší a vypouští viry, aby vyvolaly strach a podpořily poptávku po svých produktech. Tohle je neuvěřitelně účinný způsob prodeje více produktů. Všechno, co musíte udělat, je zaplatit skupině hackerů pár milionků dolarů, aby pořád psali viry, o kterých budou referovat mainstreamová média. Čím děsivější jsou ty příběhy, tím více lidí si anti-virový software koupí. Dokonce se mi dostalo z první ruky, že i McAfee používá nepoctivých taktik děsu, aby prodával služby svého bezpečnostního software, když tvrdí, že vaše webová stránka je infikovaná, i když ve skutečnosti není.

I společnosti vakcín, jak se ukazuje, používají té samé taktiky. Čas od času dovolí, aby se do injekcí dostaly živé viry chřipky, a chřipka se tudíž šířila a vyvolávala přesně ten druh strachu a paniky, která žene lidi do lékáren, aby si koupili vakcíny.

I WHO a CDC jsou toho součástí, když rozdmychávají iracionální děs a paniku, jako to dělaly u viru H5N1 před několika lety. Ukázalo se, žečlenové panelů WHO dostávají od lékových společností pobídky, aby tyto anti-vědecké příběhy děsu režírovali.

Během pandemie prasečí chřipky bylo odhaleno, že 5 z 15 členů poradního panelu WHO mělo finanční vazby s těmi samými farmako-společnostmi, které měly z této pandemie finanční prospěch. Tomuhle se v každém jiném průmyslu říká „konflikt zájmů“, ovšem z nějakého důvodu se tohle plně toleruje v podvodném průmyslu vakcín.

V roce 2010 úžasný článek Dr. Gary Nulla vysvětlil spoustu z těchto hrůzostrašných podrobností.

Čím hlouběji se ponoříte do průmyslu vakcín a jeho dlouhodobých praktik vědeckých podfuků, dezinterpretací, šíření děsu a „medicínských falešných vlajek“, tím více si uvědomíte, jak až úplným blafem se už ten vakcinářský průmysl stal

Zdroj: naturalnews.com

 

Drsná zpověď lékařky: Nežádoucí účinky vakcín a nátlak farmaceutických firem

JINÝMA OČIMA Pediatrům jsou záměrně předkládány dezinformace o nežádoucích účincích vakcín, navíc dostávají peníze za počet naočkovaných dětí. Každá vakcína je ale schopna způsobit třeba neurologické problémy. Stát za to však nechce přijmout zodpovědnost. To vše se děje pod tlakem farmaceutických firem. V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz o tom otevřeně promluvila lékařka Ludmila Eleková.

 


MUDr. Ludmila Eleková

Několik lékařů naší redakci uvedlo, že očkování proti zarděnkám, spalničkám a příušnicím může způsobit epilepsii a existuje tedy příčinná souvislost. Můžete to potvrdit?

Každá vakcína je schopná způsobit neurologické problémy, a tedy i epilepsii. Měla jsem několik pacientů, kde po očkování MMR vakcínou vznikla epilepsie. V zemích, kde se odškodňuje, jsou odškodňovány i takové případy.

Proč, když například dvouleté dítě dostane epileptický záchvat, lékař pokládá rodičům jako jednu z prvních otázek, zda nebylo v poslední době očkované a zda se nejednalo o očkování proti zarděnkám, spalničkám a příušnicím, pokud by tato vakcína byla „nevinná“?

MMR vakcína samozřejmě není nevinná, žádná vakcína taková není. Moje zkušenost s rodiči dětí, které měly po očkování neurologické problémy, je ale poněkud jiná. Pokud se zmínili, že problémy nastaly po očkování, reakce lékařů byla většinou negativistická. Jen málo rodičů, se kterými jsem byla v kontaktu, měli to „štěstí“, že lékaři souvislost s očkováním neodmítali. Podle mého názoru je negativní pověst MMR vakcíny do jisté míry nezasloužená. Není to totiž první vakcína, kterou dítě dostane, před ní dostalo 3-4 dávky hexavakcíny a pneumokokové vakcíny. MMR je často jen poslední kapkou, kterou přeteče pohár. Domnívám se, že kdyby děti dostaly MMR jako první vakcínu, bez těch předchozích, počet poškození by byl výrazně nižší.

Například na Slovensku se očkuje dvěma dávkami proti zarděnkám, spalničkám a příušnicím. První se dává v 15. měsíci života a druhá v 11. roku. Proč je to u nás jinak a interval mezi dávkami je poměrně krátký?

Protože nikdo pořádně neví, co ty vakcíny dělají. A protože před uvedením jakékoli vakcíny na trh se účinnost posuzuje podle hladiny protilátek, kterou očkovaní dosáhnou, nikoli podle skutečné schopnosti zabránit nemoci. Když byla MMR vakcína počátkem 90. let zavedena, považovala se za dostatečnou jedna dávka. Druhá dávka aplikovaná o půl roku později se označuje jako dávka vychytávací. Nejde tedy o posilnění imunitní odpovědi po první dávce, ale dávku pro jistotu, aby protilátky vytvořilo ještě více dětí. Po první dávce je totiž malé procento dětí nevytvoří. Je logisticky jednodušší a levnější zbytečně přeočkovat více než 90% dětí, než u všech zjistit protilátky a očkovat jen ty, které je nemají.

V době, kdy se toto schéma zavedlo, nikdo nevěděl, jak dlouho ochrana vydrží. Pouze se předpokládalo, že to bude srovnatelné s imunitou po přirozeném překonání infekce, tedy celoživotní. Jenže, když vyrostla první generace očkovaných, ukázalo se, že to je jinak. Máme epidemie příušnic a spalniček u očkovaných mladých dospělých. Takže místo přehodnocení celého očkování, které pouze posune věk vnímavosti k nákaze do rizikovějšího věku, se čaruje s očkovacím kalendářem, dávky se přesouvají nebo přidávají před pubertu. Výsledek bude jediný, vnímavost se posune o dalších 10 let dále a za 10-15 let po zavedení přeočkování v pubertě budeme mít epidemie u třicátníků.

Je pravda, že pediatři nejsou dostatečně proškoleni v otázce nežádoucích účinků a dostávají peníze navíc za proočkovanost?

Ano, obojí je pravda. Pediatři jsou na školeních udržováni ve „stranické linii“, jsou strašeni těmi nemocemi, jsou přesvědčováni, aby očkovali, jsou jim předkládány dezinformace ohledně práva i ohledně složení a mechanismu účinku vakcín. Poslední vědecký výzkum jednoznačně prokázal, že hliník jako adjuvant ve vakcínách je velmi problematický, je popsán přesný mechanismus na buněčné i molekulární úrovni - jak se dostává z místa vpichu vakcíny do uzlin a mozku, jak spouští zánět mozku a autoimunitu. Syndrom autoimunity po očkování má dokonce svou vlastní zkratku a název – ASIA (autoimunitní syndrom indukovaný adjuvancii), je mu věnováno mnoho prostoru v renomovaných vědeckých časopisech a diskutuje se na kongresech.

Vědci, kteří se jím zabývají, jsou dokonce přesvědčeni, že hliník je třeba nahradit jiným, bezpečnějším, adjuvantem a že by se do té doby neměly očkovat děti mladší 6 měsíců. Pediatrům je ale na školeních pořádaných vakcinologickými a pediatrickými školeními tvrzeno, že hliníku je ve vakcíně stejně nebo méně jak ve vzduchu a mateřském mléce, což je jednoznačně lež a lze si to ověřit pár jednoduchými výpočty. Předseda vakcinologické společnosti, prof. MUDr. Roman Prymula, Dr.Sc., dokonce veřejně tvrdí, že není znám klinický účinek hliníku na člověka. Poněkud mě zaráží, že imunolog a vakcinolog netuší nic o existenci ASIA syndromu.

Lékaři jsou samozřejmě za očkování odměňováni. Dostanou cca 200 korun za každou aplikaci vakcíny, dostávají vyšší kapitační platbu za pojištěnce, když mají vysokou proočkovanost. Jedna neočkující matka připraví pediatra za první dva roky života svého dítěte nejméně o 1200Kč. Deset takových maminek znamená ztrátu tisícovky měsíčně. Když jich je víc, ještě více. Lékař sice ušetří na předepsaných antibioticích a indukované péči, ale to oni nevidí.

Mají lékaři postih za neproočkovanost?

Neexistuje zákonný postih. Pokud lékař neočkuje pro zdravotní kontraindikaci nebo má v kartě založený nesouhlas rodiče, je krytý. Od roku 2012 mají lékaři dokonce zákonem dané právo na výhradu svědomí, mohli by klidně přestat očkovat z tohoto důvodu. Jak jsem ovšem slyšela, existují různé nátlakové prostředky. Jedna maminka mi sdělila, že jí vyhlédnutá dětská lékařka odmítla vzít do péče novorozené dítě, když se dozvěděla, že tato maminka nehodlá dítě nechat očkovat podle kalendáře. Maminka očkování přímo neodmítla, spíš projevila přání očkovat později a něco vynechat. Lékařka jí sdělila, že neočkující rodiny nebere, protože je jich tolik, že se stává centrem nežádoucí pozornosti úřadů a ohrožuje to její praxi. Takže je pravděpodobné, že dětští lékaři, kteří dají najevo laxnost nebo pochybnosti ohledně očkování, jsou různě popotahováni.

Je možné, aby dítě dostalo nemoc, proti níž je očkované?

Samozřejmě, že ano, žádná vakcína není stoprocentně účinná. Některé mají notoricky nízkou účinnost. Například očkovat proti planým neštovicím jsou vyhozené peníze, vakcína proti černému kašli také výrazně selhává, nejvíc nemocných je právě mezi očkovanými dětmi. U HPV vakcíny se dokonce ukazuje, že riziko rakoviny děložního čípku je vyšší, pokud byla očkována již infikovaná žena. Kromě toho účinek žádné vakcíny nevydrží celý život, takže je možné tu nemoc později dostat.

Je pravda, že se zamlčují negativní studie léků, nebo tyto studie vůbec neexistují, protože je nikdo nechce financovat?

Vakcíny jsou před registračním řízením testovány na vybraných zdravých jedincích. Obvykle jde o multicentrické studie, prováděné na několika menších skupinách v různých zemích a u různých etnik. Výsledky jsou zpracovány dohromady. Obvykle jde maximálně o tisíce jedinců. Nejsou to studie očkovaných proti neočkovaným, i ta tzv. kontrolní skupina je očkovaná, buď základním očkováním v dané zemi nebo jinou vakcínou navíc. Takže studie zkoumající např. účinnost vakcíny proti meningokokům použije jako „placebo“ vakcínu proti hepatitidě A. Nebo se zkoumají skupiny dětí, které jsou všechny očkované základním očkováním, a jedna dostane nějakou vakcínu navíc.

Výsledky jsou očekávatelné. Neví se, jaké nežádoucí účinky skutečně mají a v jakém počtu, protože část se schová do „placebo“ skupiny. Výrobce ovšem v příbalovém letáku neuvede, že studie neměly skutečnou neočkovanou kontrolní skupinu, a napíše, že vakcína nemá víc nežádoucích účinků než placebo. Dalším problémem je počet testovaných osob. V případě nežádoucích reakcí nebo komplikací, které nastanou s četností 1 na např. 10000 osob, je velmi pravděpodobné, že nebudou při testování odhaleny. Je poučné přečíst si jakýkoli příbalový leták k vakcíně. Stáhněte si text označený SPC. Porovnejte rozdíl mezi reakcemi hlášenými ve studii a mezi reakcemi hlášenými při postmarketingovém sledování, tedy očkování běžné populace. Všimněte si znepokojujícího rozdílu v závažnosti reakcí. Každý, kdo si nechá aplikovat novou vakcínu, ji na sobě nechává testovat. V případě vakcín rozhodně neznamená, že nové je lepší. Naopak.

Výrobci vakcín, ani na ně navázaní vědci a lékaři neprovádějí studie porovnávající očkované se skutečně neočkovanými, ani studie sledující celkové zdraví očkovaných vůči neočkovaným. Pokud náhodou někdo takovou studii provede, výsledky jsou konzistentně nepříznivé pro očkované. Výrobci navíc nemusejí registračním úřadům předložit všechny provedené studie. Mohou klidně zamlčet ty nepříznivé a přeložit jen ty příznivé. Děje se to běžně.

Proč stát nechce přijmout odpovědnost a neručí za nežádoucí účinky po očkování, když nutí k povinnému očkování? Z jakého důvodu se tváří, že žádné vážné následky neexistují?

To by mě také zajímalo. Tato otázka již byla položena různým odpovědným osobám a odpověď byla dvojí. Buď uznali, že by odškodnění mělo být zavedeno, ale nikdo žádnou aktivitou nevyvíjí, nebo alespoň ne takovou, která by byla vidět. Na druhé straně jsem se setkala s názorem, že to vlastně nestojí za to, protože těch poškozených je minimum. Chtěla bych vidět autora tohoto výroku, jak to říká do očí rodičům, jejichž dítě po očkování ochrnulo nebo zemřelo.

Neexistence odškodnění je podle mého názoru relikt ze socialismu, kdy se očekávalo, že se socialistický občan obětuje pro blaho celku, nestěžuje si a hřeje ho vědomí, že přispěl k obecnému blahu. Dalším důvodem je převládající víra, že poškození je velmi málo. Veřejnost ani lékaři z velké části netuší, co vše vakcíny mohou způsobit, takže naprostá většina poškození projde pod radarem. Je to kombinace neznalosti, neschopnosti přesně specifikovat seznam patologických stavů, které by zakládaly nárok na odškodnění, a obyčejné lhostejnosti k osudu těch nešťastníků, kteří byli obětováni pro kolektiv.

Udělá s tím něco nová vláda? Co si v tomto směru slibujete od nového ministra zdravotnictví?

Po zkušenostech s dosavadními ministry jsou má očekávání nulová. Kromě toho, před současným ministrem a mnoha jeho následovníky stojí mnohem větší úkoly, jak vůbec udržet zdravotnictví v chodu. Osudy pár tisícovek (ano, opravdu si myslím, že jich je tolik) vážně poškozených dětí nebudou dlouho prioritou.

Někteří farmakologové nicméně tvrdí, že povinných dětských vakcín se není třeba bát s tím, že kolem očkování koluje spousta mýtů, přičemž uvádějí příklad z Anglie, kdy bylo prokázáno, že člověk, který publikoval studii o tom, že vakcína, která podle něj měla způsobovat autismus, skončil ve vězení, protože si to vymyslel poté, co mu za to zaplatili rodiče dětí, u nichž se autismus objevil. V důsledku toho klesla proočkovanost a zemřelo několik dětí. Jak reagujete na tyto námitky?

Jmenujme tohoto člověka, jde o dr. Andrewa Wakefielda. Byla bych ráda, kdybyste se zeptali osob, které tvrdí výše uvedené, jestli četli tu původní práci, na základě které vznikl celý ten cirkus. Vsadím se, že ji nečetli. Já jsem ji četla, dala se totiž volně stáhnout. Pravda je jinde. Dr.Wakefield byl gastroenterolog v prestižní londýnské fakultní nemocnici. Spolu s týmem se věnoval studiu souvislosti mezi spalničkovým virem a zánětem střeva. V této fázi ani netušil, že existují nějací autisté. Své starší děti MMR vakcínou očkoval. Poté, co fakulta uspořádala tiskovou konferenci o jejich nové práci (běžná praxe), dostalo se to do novin.

Na kliniku začali volat rodiče a říkali, že mají dítě, které má velké potíže se střevy, průjmy, bolesti, netráví apod. Mnoho z nich řeklo, že děti onemocněly po očkování MMR vakcínou a že se současně staly autistickými, přesněji řečeno, projevil se u nich regres ve vývoji. Fakulta je začala postupně vyšetřovat a léčit. Wakefield je sám nevyšetřoval, nebyl klinik, podílel se na zpracování výsledků. Spolu s asi 14 spoluautory pak napsal článek do Lancetu, kde popsal nový typ zánětu střeva u dětí s autismem. Článek lze shrnout do věty: viděli jsme 12 dětí se zánětem střeva a regresem ve vývoji, u některých z nich rodiče tvrdí, že onemocnění začalo po očkování MMR.

Autoři uvedli pouze, že souvislost očkování a regresu je možná a že by se to mělo dále zkoumat. Wakefield si dal osobně práci a prostudoval všechny studie o bezpečnosti MMR vakcíny a sepsal o tom zprávu. MMR vakcínu považoval za nebezpečnou a doporučil očkování samostatnými vakcínami, které v té době byly v Británii dostupné. Mimo jiné zjistil, že britská vláda schválila k plošnému použití vakcínu, která byla předtím stažena z Kanady a Japonska pro nepřijatelně vysoký výskyt zánětu mozkových blan. Britská vláda byla výslovně varována. Přesto ji zavedla (z ekonomických důvodů) a zanedbala hlášení reakcí.

Psali jsme:

Když Wakefield doporučil používání samostatných vakcín proti spalničkám, zarděnkám a příušnicím a poptávka po nich vzrostla, britská vláda asi za půl roku zrušila jejich registrace. Lze ověřit data, kdy k tomu došlo, Wakefield vydal doporučení v únoru 1998, registrace byly zrušeny na podzim 1998. Rodiče, kteří si nemohli dovolit za vakcíny platit a složitě je shánět v zahraničí, byli ponecháni před volbou MMR, nebo nic. Někteří si vybrali raději nic, klesla proočkovanost a objevily se spalničky. Odpovědnost za eventuální úmrtí ovšem padá na hlavy britské vlády, nikoli Wakefielda, protože vláda, nikoli on, vzala rodičům možnost volby. Celý cirkus s vyšetřováním Wakefielda a několika jeho kolegů pro údajně neetické chování a následné zbavení lékařské licence, to byl prostě a jednoduše hon na čarodějnice. Naše republika má s podobnými procesy bohaté zkušenosti. Dr. Wakefield i jeho kolegové byli nedávno rehabilitováni a naopak jsou stíháni novinář Brian Deer, který to celé na objednávku spískal, a další lidé, kteří v procesu vědomě lhali.

Mimochodem, vážení novináři, když jsem si já, bez přístupu k exkluzivním zdrojům, byla schopna najít celý pravdivý příběh, proč jste to nedokázali vy? Proč se mě na to musíte ptát? Proč se stále opakují lži šířené lidmi, kteří nemají zájem, aby pravda vyšla najevo? 

Jak se mají zachovat rodiče v případě, že mají podezření, že onemocnění, které se vyskytlo u jejich dětí, souvisí s očkováním? A jak řešit sporné situace s lékařem?

Mají-li podezření, měli by to sdělit lékaři. Nenechat se odradit jeho popíráním a reakci nahlásit. Na internetu lze najít seznam reakcí, které podléhají hlášení a rodiče si mohou ověřit, jestli reakce jejich dítěte mezi ně spadá. Pokud ano, měli by ji nahlásit na SÚKL a hygienu. Sporné situace s lékařem se řeší různě, podle informovanosti a asertivity rodiče, postoje a osobnostních kvalit lékaře. Lékař by měl podezření rodiče brát vážně a podle zákona hlásit jakékoli neobvyklé reakce.

MUDr. Ludmila Eleková se narodila v roce 1966 v Praze. 1.lékařskou fakultu Univerzity Karlovy absolvovala v roce 1990 s vyznamenáním. Atestovala v roce 1996 z všeobecného lékařství pro dospělé. Od roku 2001 provozuje soukromou praxi. Od roku 2000 se věnuje i alternativní medicíně. 

 

Zdroj: parlamentnilisty.cz

 

 

   Další článek :

„Představitelé zdravotnického establishmentu i poslanci neznají nebo vědomě přehlížejí skutečnost,“ říká prof. Anna Strunecká o záměru hradit stále ještě nedostatečně vyzkoušené vakcíny.

Politici navrhují, aby rodiče dívek ve věku 13 až 14 let nemuseli platit za vakcínu, která by je měla ochránit před viry, jež vyvolávají rakovinu děložního čípku. Fyzioložka prof. RNDr. Anna Strunecká DrSc., upozorňuje, že vakcínu Gardasil, na evropském trhu dostupnou pod názvem Silgard, považují američtí experti za nejnebezpečnější vakcínu, kterou se dnes očkuje. Totéž platí o vakcíně Cervarix. 

Paní profesorko, jak se liší vakcíny Silgard a Cervarix?

 

Gardasil/Silgard obsahuje neinfekční virové částice čtyř hlavních typů lidského papiloma viru (HPV). Dva z nich mohou být původci zhoubných nádorů děložního čípku, druhé dva způsobují bradavice na pohlavním ústrojí, takzvaná kondylomata. Cervarix obsahuje pouze dva typy HPV, nechrání tedy před vznikem kondylomat. Obě vakcíny obsahují značné množství hliníku, který může také vyvolávat různé nežádoucí účinky.

Uvádí se, že existuje dalších sto dvacet kmenů HPV. Jak tedy mohou tyto vakcíny dostatečně ochránit dívky před rakovinou? 

 

V tom je právě problém. Oponenti této vakcinace připomínají, že při potlačení účinků některých virů se jiné se stejnými patologickými důsledky stávají agresivnější a že i očkované ženy do tří let onemocněly jinými typy nádorů děložního čípku. Ostatně, v příbalových letácích všech těchto vakcín se píše, že očkování nechrání před všemi typy rakoviny děložního čípku a nechrání všechny očkované. V současné době není ani známá doba trvání ochrany po očkování. Navíc nikdo dosud jednoznačně neprokázal, že HPV je určujícím faktorem pro vývoj karcinomu, protože většina žen je sice nakažená, avšak zároveň nemá rakovinu děložního čípku.

 

O vedlejších účincích vakcín se nehovoří?

 

Neurologové nalezli 69 případů výskytu Guillainova-Barrého syndromu (GBS) po očkování Gardasilem v letech 2006 až 2009. To je velice těžké onemocnění, které postihuje periferní nervy a projevuje se omezením až ztrátou pohyblivosti, necitlivostí v nohách, změnami ve smyslovém vnímání a celkovou slabostí. Počátek tohoto onemocnění nastává šest týdnů po očkování. Jeho původcem je hliník z vakcín, který je i „tvůrcem“ amyotrofní laterální sklerózy (ALS), dalšího vážného onemocnění, objevujícího se u očkovaných dívek.

 

V USA je populární internetový program pro oznamování vedlejších účinků vakcín (VAERS). Lékaři nemají povinnost podávat do tohoto systému hlášení, a tak se odhaduje, že tam svoje potíže uvede pouze asi deset procent postižených pacientů. Jako další nežádoucí účinky Gardasilu vedle GBS a ALS jsou hlášeny tromboembólie, autoimunitní poruchy, záněty slinivky břišní, anafylaktický šok, zánět míchy, poruchy hybnosti a dokonce úmrtí. Další poukazují na ztrátu vědomí, paralýzu, křeče, otoky, bolesti na hrudi, problémy s dechem, nepravidelnosti srdeční činnosti, selhání ledvin, vyrážky, narušení menstruačního cyklu či trvalé zvracení. Celkem se na seznamu VAERS objevuje 21 292 případů vedlejších účinků vakcíny Gardasil. Do začátku letošního roku zemřelo v USA po očkování 93 dívek, jeden chlapec a tři kojenci, jejichž kojící matky byly očkovány Gardasilem.

 

Jaký je ale skutečný výskyt vedlejších účinků? 

 

Dr. David Kessler, bývalý ředitel FDA (Food and Drug Administration) řekl: „Hlásí se pouhé jedno procento vedlejších účinků.“ FDA přiznává, že devadesát procent lékařů vedlejší účinky vakcín raději nehlásí. Tajná zpráva Connaught Laboratories, amerického výrobce vakcín, uvádí, že skutečný počet příhod nežádoucích účinků je padesátkrát vyšší než je počet hlášení ve vládním VAERSu. Veřejnost se o nich ale nedozví. Moji kolegové z USA, kteří se zabývají problematikou očkování, odhadují, že postižených dívek a žen po očkování Gardasilem jsou miliony.

 

Lze tak obrovskému číslu vůbec věřit?

 

Když v Americe dávají rodiče svoje dítě očkovat, zaplatí požadovaný poplatek za vakcínu svému lékaři. Část těchto peněz jde do fondu pro kompenzaci v případě poškození dítěte v důsledku očkování. Jen v letech 2006 až 2009 byla vyplacena více než miliarda dolarů pro tisíce poškozených a za stovky úmrtí po očkování. Jsou tedy opravdu vakcíny zcela bezpečné a jejich vedlejší účinky minimální?

 

Velmi výmluvná je zkušenost z postlicenčního testu účinků vakcíny Gardasil v Indii, který sponzorovali výrobci – Merck a GlaxoSmithKline. Protože šest očkovaných děvčat ve věku 10 až 14 let zemřelo a objevilo se 120 různých vážných zdravotních potíží od bolestí hlavy, poškození žaludku, epilepsie a poruch menstruačního cyklu, rozhodla se vláda Indie pokračování klinických testů s Gardasilem v jejich zemi zakázat. Faktem tak zůstává, že studie účinků těchto vakcín u dívek mladších než 16 let nebyla dosud nikde provedená.

 

Jako nový tah farmaceutických firem se objevilo doporučení očkovat Gardasilem chlapce školního věku. Dokonce i lékaři v České republice jim nabízejí očkování na ochranu té části těla, kterou nemají! Jak toto doporučení vysvětlují?

 

Chlapci by prý mohli onemocnět rakovinou hrdla po orálním styku s dívkou, která je infikována HPV. Vakcína má také sloužit jako ochrana před genitálními bradavicemi u chlapců a mužů ve věku 9 až 26 let. Muži prý vakcínu dobře snášejí. Jako vedlejší účinky jsou uváděny pouze mdloby, horečky, nevolnosti a bolesti hlavy.

 

Názorným a smutným příkladem je však příběh sourozenců z Floridy, který se objevil v tisku na konci roku 2010. Když měla jít patnáctiletá Daniela na druhou injekci Gardasilu, rozhodli se rodiče, že dají očkovat i jejího bratra, sedmnáctiletého Chada. Oba sourozenci byli naprosto zdraví studenti střední školy. Daniela dostala tři týdny po očkování velký epileptický záchvat. Lékaři se nejdříve domnívali, že dívka se předávkovala nějakou drogou. Protože si při pádu poranila obličej, obviňovali otce, že dívku bil. Později se objevil záchvat i u syna. Ačkoliv vyděšená matka upozorňovala lékaře, že to může být reakce na vakcinaci Gardasilem, ti nechtěli uvěřit, že chlapec toto očkování, určené přece pro dívky, dostal. Bohužel, Chadovi se záchvaty opakují a lékaři mu diagnostikovali epilepsii. Kromě toho trpí bolestmi ramen, průjmem a zažívacími potížemi. Zatímco Daniela se jakž takž uzdravila, ze zdravého Chada se stala troska.

 

Co místo očkování?

 

Bohužel Česká republika patří k zemím s vysokým výskytem karcinomu děložního hrdla. Internetové zdroje uvádějí 20 až 22 žen na sto tisíc žen. Významnou prevencí je tzv. Pap screening – histologické vyšetřování stěrů z děložního hrdla, které by měly pravidelně absolvovat ženy ve věku 25 až 60 let. Při včasném zachycení změn je možné rozvoji nemoci zabránit malým chirurgickým zákrokem.

 

Takže neočkovat?

 

Přes proklamované preventivní účinky Gardasilu/Silgardu a Cervarixu jsou nežádoucí účinky tak vážné, že by se neměly přehlížet ani zatajovat, byť se oficiálně interpretují minimálně. Každá matka, která se rozhoduje o očkování své dcery (nebo syna) s úmyslem ochránit jejich zdraví, by měla být informována o možných komplikacích. Velmi důležitý je i poznatek, že po očkování Gardasilem dochází často k mdlobám a k poranění různých částí těla po pádu, ke zlomeninám a modřinám. Proto se doporučuje sledovat očkované osoby nejméně 15 minut (raději déle) bezprostředně po očkování.

 

Je smutné, že představitelé a mluvčí zdravotnického establishmentu i naši poslanci tyto skutečnosti neznají nebo je vědomě přehlížejí a svým doporučením vystavují generaci dívek i chlapců působení stále ještě nedostatečně vyzkoušených vakcín.

 

A moje osobní doporučení? Pokud milujete svoje děti, naučte je včas bezpečnému sexu a hygieně, veďte dívky k pravidelným prohlídkám u gynekologa, ale nedávejte je očkovat ani Silgardem ani Cervarixem.

 

Zdroj: