Hledejte svou pravdu a BUĎTE V KLIDU  Email
Napsal uživatel Petr Kulík   
Pondělí, 11 Duben 2011 20:52

 

Velmi často se poslední dobou ptám, kam se poděl rozum a proč se někteří lidé chovají jak úplný dementi a kde se bere tolik nenávisti a hlouposti. Týká se to agresivity lidí, napadáním apod. Říká se, že kdo je šťastný, tak kolem sebe šíří kus toho štěstí. Tedy většina těchto pomatených lidí jsou ve své podstatě hodně frustrovaná a nešťastná, protože to je vede k tomu, že mají tendenci ubližovat, napadat.

 


 

Druhá věc se týká informací. V posledním době se uvolňuje obrovské kvantum informací a je dost těžké se v tom vyznat, je to o to těžší, že v naší republice jsme, co se týká informovanosti, ještě ve středověku. Není to úplně naše chyba a je to i naše chyba. Nemůžeme se divit, že spousta lidí neví co se děje, protože média a tisk šíří všechno jiné jen ne pravdu. A tak člověk hledá informace na internetu. Internet je dnes asi nejdůležitější zdroj informací. Ale kdo se v tom má zase vyznat? V jednom článku se píše o tom, že se blíží planeta X a v druhém článku se píše, že Plejáďané se chystají „ natrhnout zadek“ satanistům na Zemi J))

Také se mě spousta lidí ptá, co je vlastně pravda. Vždy odpovídám, že je potřeba být klidný, nenechat se zmanipulovat a hledat si sám své informace. A to je hodně důležité- NENECHAT SE ZMANIPULOVAT A POKUSIT SE ZŮSTAT VKLIDU.

Většina omylů vzniká z neznalosti. A to je celý háček. Objevuje se mnoho nových webů, kde mají zaručené informace o tom co se děje a co nastane. Některé mají velmi katastrofické scénáře. Některé mají naopak velmi pozitivní scénáře a podle nich bychom se měli radovat, nechat práce a všeho a oslavovat. A co je tedy pravda ??

Inu, pravda je vždy na obou stranách, ale vždy zahalená ještě něčím navíc. Každý si vybírá pravdu podle toho, čemu věří a jak je nasměrován. Přečtěte si můj článek o informační deziluzi a dezinformační iluzi zde

Tak a nyní jsem sám překvapen, protože jsem zpětně četl začátek tohoto článku z roku 2001 a začínám tento článek úplně stejně J)). Asi na tom něco bude a stále mě překvapuje a opravdu udivuje vzdělanost, a jak spíme. Jako spící loutky a stále dokola jak v transu meleme to, co nám tlačí do hlavy v TV a v tisku, ale neptáme se a nehledáme co je pravda.

Jak už jsem uvedl, chyby vznikají z neznalosti. A to je celý problém. Neznalost je to, když si někdo přečte článek o roku 2012 a o energii, která vychází ze středu naší galaxie. V tomto článku se píše, že to budou pozitivní změny a že se musíme radovat. A vzápětí se vyrojí tisíce zaručených světců a guru a duchovních učitelů, kteří nabízejí techniky a prostředky a knihy o tom, jak urychlit naší duchovní obrodu a přechod do jiných dimenzí. Většina z nich nemá ani představu o tom co to je přechod do jiné dimenze a už vůbec nemají informace o dalších oborech, které právě o tomto jevu hovoří v souvislostech.  Všimněte si, že pravda je někde uvnitř, ale výsledek je zkomolenina. A mnoho lidí, co se snaží na tomto přiživit. To jsou ti, kteří si myslí a věří tomu, že oni jsou ti vyvolení, co povedou stádo blbců do nebe. A k tomuto účelu si vymyslí své vlastní obory a metody, často ukradené z jiných disciplín, zkomolí je, dají jiné názvy a obalí to svými bláboly o duchovnu a o dimenzích atd., o čemž nemají ani potuchy o co vlastně jde. To je příklad i největších českých serverů o duchovnu.

Lidé, kteří se přirozeně ptají na to, co bude skutečně kolem roku 2012 pak buď mají      mozek a hledají informace dál, nebo vlastní mozek nemají a jdou slepě za těmito bláboly.

Na druhou stranu jsou tu i katastrofické scénáře, které upozorňují na to, že se blíží konec světa a proto se dnes děje tolik katastrof atd atd. Kde je pravda? Opět někde uprostřed a opět je zahalena jen manipulací. Vzbudit strach, abyste se začali bát a hledali informace jak z toho ven a proto budete hltat každou jejich radu.

Pak jsou zde i statisíce těch, co používají slovo „Konspirace“ a opět nemají ani představu o tom co to slovo vůbec znamená a o co se jedná. Podle nich je konspirace úplně vše, i to že si paní Nováková hledá zaměstnání a jde na pohovor na dvě místa zároveň a tím prostě klame celou naší svatou obchodní společnost a tím se podílí na celosvětové destrukci národního hospodářství J))

Používejte mozek, oči, uši a hledejte, pátrejte

Pokud bych měl stručně napsat co je a co není pravda, musel bych strávit zbytek života vysvětlováním toho, co se psalo, ale to si najdete i beze mne. Ale najít pravdu vyžaduje vůli a také čas a jistou dávku rozumu. Pokud nemáte čas hledat si informace, tak se obracejte na někoho, komu věříte a kdo se o daný obor zajímá hodně dlouho. Proč? Protože naše poznatky se stále mění a rozšiřují a dostáváme se mnohem dál. Když se dlouhou dobu zajímám o nějaký obor, vím také, jak se mění názory a vím také co je nového, co už není platné a kde je jakýsi střed těch poznatků a jaké jsou předpoklady. A to je podstatné. Tedy, že to trvá roky a nebo to vyžaduje hodně času načerpat poznatky aby si člověk udělal jasný názor. A na tohle bohužel nemá čas kdejaký Pepa z Depa co si někde přečte článek o Nibiru a pak mele v hospodě o konci světa.

Když chce člověk vědět jestli je něco pravda a hledá odpovědi, tak se zákonitě musí dostat i k jiným oborům, které poznatky buď potvrzují a nebo vyvracejí. Ale na tohle opět kašle většina českých webů, autorů různých teorií apod. A tak se stane, že nějaká pomatená česká „uklizečka“ píše kdesi článek o Mayském kalendáři a o tom co se stane v roce 2012. A já se ptám, odkud pramení její poznatky, jestli někdy byla u nějaké jejich pyramidy a nebo jestli někdy četla výpovědi Mayů a jejich potomků, šamanů, jestli zná jejich současné názory atd. atd.

A pak jsou tady ony české weby, kde se dočteme spoustu informací, některé jsou dobré, jiné horší. O to vůbec nejde, jde spíše o ty informace. To je podstatné, že si zde můžeme přečíst názory a informace. Jestli jsou nebo nejsou pravdivé, to je na nás abychom si to ověřili. Člověk je omylný a věří tomu, čemu věřit chce a na základě svého IQ a podle toho jak ho zformovala společnost. Ale ve chvíli kdy najdete informaci, že má někdo zaručený patent na štěstí a na rozum, tak se trošku zastavte, protože to už něčím zavání. Proto tvrdím, že já jsem tradicionalista a vím, že většinu toho co dnes nazýváme „ duchovní objev“ je v podstatě jen vytržená část z kontextu nějaké filosofie, kterou někdo jen obalí jinými kecy, dá tomu jiný název a považuje to za svou metodu. To se týká všech technik, nebo většiny technik pro duchovní růst. Uvědomte si, že různé směry jako je buddhismus nebo Taoismus mají tisíciletou tradici, kde byly statisíce vysoce vzdělaných a duchovně probuzených Mistrů, statisíce žáků a všechny tyto poznatky se odrážejí v této filosofii. A pak přijde nějaký Pepa z depa a další český kašpárek co si se mu najednou rozsvítilo a do hlavy se mu přes noc nalilo všechno to moudro za tisíce let života Mistrů a všechny ty poznatky najednou milý Pepa ovládá. A nebo si jiný Pepa vybere jen část z něčeho, co se mu líbí, a všechno ostatní prostě hodí do koše a nazve toto svou metodou. Oni všichni ti Mistři a učení lidé za těch tisíce let byli prostě pitomci co nikdy nepoznali ledničku s pivem, solvinu po práci, Ordinaci v růžové zahradě a další vymoženosti naší doby, že ?

Kdysi se těmto disciplínám věnovali odmalička, celý život, každý den a celý den.a TAK NEMŮLŽEME ČEKAT, ŽE NĚJAKÝ PEPA Z NÁSTROJÁRNY A NEBO MAŘKA Z ÚČTÁRNY SPASÍ SVĚT SVÝM MOZKEM A PATENTEM NA ROZUM.

A PAK JSOU ZDE I TI, CO SE VYSMÍVAJÍ TOMU, CO PÍŠÍ JINÍ A VYPADÁ TO TAK, ŽE VÝSMĚCH JE JEDINOU PODSTATOU JEJICH WEBU.

Je mi z toho smutno. I já se vysmívám, jak si všímáte a i já jsem docela dost útočný. Ale je mi spíš smutno toho, jak Čas utíká a jak stále žijeme někde ve středověku. Tak jak sleduji různé informace z různých oborů a jak sleduji odborníky o tom, co se vše už ví a dokonce dávno, ještě předtím, než jsem se já sám narodil, tak je mi smutno z toho, proč se za tu dobu nic nezměnilo a proč lidé neotvírají oči. Oni je otvírají, ale mají to hodně těžké a bohužel je to tím těžší, čím je větší krize a čím více nesmyslů je na smetišti českých médií. Lži, překrucování a informace podle zájmu politické špíny a lobbistů apod.

Pokud chce někdo napadat názory na konec světa, tak ať si najde informace o tom co se dnes děje, rozhlédne se kolem a sleduje, kolik tisíců ryb, ptáků a jiných zvířat se nyní nachází uhynulých na různých místech planety. Ať si najde informace o tom, co to je posun pólů a kdy nastává, co to znamená, kdy nastal naposledy, co to znamenalo tehdy a ať si najde informace o tom, jak se póly posouvají nyní. Ale hledejte protichůdné názory a snažte se vnímat obě strany. Zjistíte, že se opravdu něco děje a že to není vůbec růžové. Takže lidé, co mluví o konci světa, mohou mít svým způsobem pravdu. Ale nic není jen černobílé a proto pátrejme dál a dozvíme se něco o tom, že existuje nějaká kvantová fyzika, která má dnes mnoho opravdu výborných odborníků, kteří veřejně přednáší o svém oboru a že člověk ovlivňuje vše svou myslí, nejen počasí, ale i elektromagnetické pole země.

Včera jsem se hodně naštval při čtení jednoho z webů, který se nazývá Klub psychotroniky a UFO, protože vydává články, které pomlouvají jiné weby a když tak pročítáte jejich web, zjistíte že většina jejich článků zesměšňuje ty ostatní weby a aby to nestačilo, zesměšňují dokonce i desítky let ověřené poznatky. Nevím kdo jsou tito kašpárci z českých hájů, chlubí se tím, kolik mají členů a jací jsou odborníci,ale na jejich webu nenajdete ani jeden seriozní článek a celá je zaměřen na výsměchu druhým. To je smutné. A tak jsem se u nich dočetl, jak se vysmívají účinkům diamantové vody atd. atd. přitom tito kašpárkové nemají snad ani základní vzdělání, aby otevřeli Google a zapátrali po informacích o výzkumu vody. Každý podprůměrný člověk najde na google minimálně 30 slušných článků o výzkumu vody a pokud má tento podprůměrný v hlavě mozek, tak mu dojde, že vliv účinku diamantové vody velmi úzce souvisí právě s těmito výzkumy.  Problém spíše bude v tom, že většina takových kašpárků jednak nemá dost rozumu a pak ani neumí anglicky aby si dokázali číst zahraniční zdroje a nebo je jejich angličtina na takové úrovni, že to co přeloží je úplný paskvil.

Na druhou stranu je ale pravda, že onen web, kterému se vysmívají, má opravdu špatnou pověst a hlavní samozvaný Guru tohoto webu už zkonzumoval všechnu moudrost světa a našel nejgeniálnější metodu a perlí svými prorockými výpověďmi.

Je pravda, že každý má právo na svůj názor a to je opravdu dost podstatná věc. Ať si každý myslí co chce a má svůj vlastní názor. Jiná je ale situace, když si nějaký Pepa z depa založí živnost  a tahá z lidí peníze za své zaručené patenty na moudrost. Pak zákonitě onen Pepa z depa sklidí posměch od lidí, kteří jeho podvody prokouknou. Vše má dvě mince a to je další podstatná věc. Mohu si myslet co chci,ale ve chvíli, kdy svůj názor prezentuji, tak musím také očekávat nějakou reakci.

Ale ani ti, co skutečně „ vědí“ nemají vyhráno, protože se vždy najde banda nějakých kašpárků, která bude útočit na všechny, kteří mají opačný názor. A tady je právě ten problém vzdělanosti. A tady jsme 100 let za opicemi, protože nečtěme, nezajímáme se. Nezajímáme se ani o naše základní životní potřeby a nehájíme svá práva na důstojný život a tak necháme politickou špínu jednat za nás a rozkrádat vše co se dá a necháme si od nich kálet na hlavu.  Pak nemůžeme čekat, že se budeme zajímat o nějaký výzkum a nebo duchovno a nebo výzkumy pyramid..

Ale přesto všechno je hodně lidí, kteří hledají pravdu, jen je u většiny problém, jak jí hledat a čemu věřit, kde hledat a co hledat a pak je tu problém velmi důležitý a to je znalost jiného jazyka, aby člověk mohl číst i zahraniční zdroje.

Za ty roky, co sleduju vývoj odborníků a výzkumů v různých oborech, si člověk udělá představu, kde jsou asi naše znalosti a člověk pochopí, jak moc jsme pozadu. Ale zároveň člověk dokáže také vnímat co je pravděpodobnější a co není. Když sledujete přednášku odborníka, který se přes 30 let věnuje výzkumu vody a nebo jiného odborníka, jež přes 20 let studuje účinky pyramid, tak člověk pochopí, co vše my prostí lidé ani netušíme a co vše kdysi dávno věděli zaniklé civilizace. Tihle odborníci spolupracují s jinými lidmi z celého světa, s jinými odborníky a za ty roky mají přehled a vědí myslím celkem jasně, o co by mohlo jít. Takové informace si hledejte na webu. Bohužel k tomu budete potřebovat znalost angličtiny, protože u nás není moc informací. Nicméně TITO LIDÉ A JEJICH VÝZKUMY JSOU PLATNÉ. A pak mě tedy nemůže rozházet kdejaký Pepa z depa a nebo kašpárek z českých lesů, která má snad jen základní vzdělání a fundovaně píše o kvantových účincích světla a nebo vody.

Proto mě nějak moc nezajímá to, co se píše na českých webech. ČR je malá země a kdo z těch lidí někde byl alespoň pár let a kdo z těch lidí se setkává s jinými odborníky, kdo z nich dlouhé roky studuje a hledá si informace. Proto hledám informace přímo u zdroje a nechci tím nijak snižovat hodnotu jiných webů. Mě však spíše zajímá to co říká přímo onen odborník a výzkum,než to co o tom napíše někdo z malého Česka a bez vzdělání.

Ani já nejsem odborník a ani vědec. Ale na rozdíl od jiných, si snažím vždy vyhledat příslušné informace o dané problematice a to hlavně přímo u odborníků ze zahraničí a pokud možno i různé názory na daný obor. Za ty dlouhé roky si člověk najde mnoho zdrojů, odkud čerpá a zhruba ví, jak se události a poznatky vyvíjejí a potvrzují a jak se doplňují i jinými obory a proto má pak člověk trošku představu, co se vlastně děje a nebo o co by mohlo jít.

Jistě jste si všimli je že většina mých článků placených a to z prostého důvodu, že si je překládám sám a doplňuji o další informace od dalších vědců a badatelů. To vše stojí čas a spoustu práce a nemám zájem o to, aby pak nějaký Pepa z depa vzal tyto informace bez jakékoli snahy a zadarmo je dal na svůj blog –deníček J).  Za informace se dnes platí a informace jsou dnes nejcennějším artiklem. Pokouším se sledovat nové poznatky a nové názory a aktuálnost. Ale člověk samozřejmě nemůže vědět vše, přesto se snažím zařazovat aktuální dění ihned a publikovat je pokud možno co nejdříve.

A nyní něco k tomu jak hledat. V publikovaných článcích , které najdete na tomto webu, už jste se dozvěděli o nějaké energii, která vychází ze středu naší galaxie a každé galaxie ve vesmíru, a také jste se dočetli, že bylo  potvrzeno odborníky, co tato energie způsobuje, jaký má vliv na vývoj živočišných druhů, na změny na planetách apod. Mohli jste se dočíst i o tom, že se odborníci různých oborů shodují na tom, že se nyní vše zrychluje a bude zrychlovat dále a to sebou přináší i obrovské množství změn a také obrovské množství informací. Těch pozitivních, ale i těch negativních. Bohužel, těch negativních je mnohem více a člověk nabývá dojmu, že se vážně stane něco hrozného.

Proto každého žádám, aby se nenechal vystrašit a snažil se být v klidu a najít si sám dané informace. Vždy se ptejte, kdo vydal ony informace, jaký k tomu měl důvod, co tím sleduje a jestli by to mohla být pravda. Najděte si danou problematiku i na jiných místech. Strach je totiž to, co přesně využívají lidé, kteří s námi chtějí manipulovat. Všimli jste si kolik je v TV novinách vražd apod.?? A nakonec to uzavřou perličkou jejich zvířátkem, co má 2 hlavy J) A kde jsou ty pozitivní zprávy ??

Kde jsou ty pozitivní zprávy, kde by měl člověk hledat a co pozitivního se děje ? Jediné výzkumy, které naše média prezentují, jsou ty od českých vědců, což je chvályhodné, a nebo ty od britských vědců typu „ Britští vědci přišli na to, že pes masturbuje mnohem více než člověk“.  Ale v zájmu obchodu farmaceutických korporací už Vám neřeknou o výzkumu kvantových přístrojů, jež léčí většinu nemocí.

Proto si svou pravdu musíte vždy najít sami. Hlavně se nenechte strašit, katastrofických scénářů je hodně, je jich většina, jako kdyby lidi nezajímalo nic jiného, jen to, kdo kde někoho zapíchl, koho zas někde policajti ohlodávají, kde kolik a kde ukradl, mezi očima nos….:-)

Oba názory, obě strany, ta špatná i ta dobrá má svůj význam. Díky tomu může člověk poznat co je dobré a co není, díky tomu člověk roste. Z různých zdrojů neustále slyším a čtu, že člověk se musí naučit odpouštět, musí se naučit mít rád všechny lidi. Mít rád všechny lidi není jednoduché. Když se podíváte kolem sebe, tak je to spíš bída. Ale jde to. Jen umět vidět to dobré, co mají v sobě.

Ano, je důležité odpouštět, ale také je důležité nenechat sebou manipulovat a nenechat se využívat. Pravda je opět někde uprostřed. Když budeme plácat stále dokola, že ve je ok, tak nám za chvíli ukradnou i střechu nad hlavou a vydrancuju co se dá a pro naše děti nezbude nic.Když budem pouze útočit, nezbyde nám čas užit si to pěkné, co zde je.

Většina vědců a badatelů se shoduje, že právě nyní žijeme ve výjimečné době a že my sami se podílíme na tom, jaká bude naše budoucnost. Nemůžeme čekat, že přijde rok 2012 a najednou „BUN“ něco náš praští do palice a my budeme osvícení a přestoupíme do jiné dimenze, jak si mnozí myslí. Ta doba už začala a děje se a je velmi pečlivě dokumentovaná.

I podle odborníků teď čas probíhá jaksi rychleji, i když na hodinkách máte stále stejný čas jako včera v tuto dobu. Ale vše se opravdu děje mnohem rychleji a je to vše hektičtější a hlubší. A to platí i pro to dobré i pro to zlé. Máte možnost si vybrat a máte právo si vybrat co chcete. Ale to také znamená odpovědnost za svou volbu, protože na konci každé cesty je převozník našich myšlenek a  skutků.

Já osobně věřím, že je lépe si vybrat tu dobrou cestu, cestu lásky, odpuštění a míru. To potvrzují i výzkumy DNA a odborníci, jež už dávno znají účinek myšlenek na náš organismus. Potvrzují to i výzkumy DNA atd. atd. Ale tohle vůbec znát nemusím, stačí, když vidím a když mě zahřeje u srdce třeba to, že je někdo šťastný, když se děti smějí atd. Naše štěstí se skládá z malých štěstíček, nemůžeme slepě čekat, že zakopneme, praštíme se do čela a najednou budeme šťastní a probuzení.

A i když se vše bude zrychlovat a bude to hektičtější, snažte se být v klidu a pomáhat si, to je totiž mnohem víc než nadávat. Je lépe se zasmát, než se hádat. A určitě je lépe si přát to lepší, než se strachovat co na nás čeká a kterej křestanskej pošuk zas přijde s tím, že všichni skončíme v pekle, protože jsme nechodili do kostela J))  Můj známý přijde jistě do nebe i když chodil do kostela jen spát, já jsem na tom hůř J)) Ale alespoň budu vědět co mě může čekat a budu vědět, jak někomu pomoci.

Mimochodem, připomíná mi to jeden vtip o tom jak přijde vystrašená duše do nebe a tam jí čeká svatý Petr a ptá se jí proč je tak vystrašená. „ Protože já jsem děsnej hříšník, svatý pane..“ odpověděla duše. Ale Petr jí vzal za ruku a šel jí ukázat království nebeské. Procházeli barem, kde duše pily nejlahodnější omamné nápoje, vedle nich seděli krásně ženy, stoly se prohýbaly pod tíhou všemožných dobrot. Některé duše malovaly ty nejkrásnější obrazy a jiné duše zas tvořily ty nejkrásnější zahrady. A pak procházeli celám Nebem a duše byla tak překvapená a nechápala. Ale Svatý Petr jen usměvavě říkal, že není čeho se bát, že se to líbí vždy a každé duši. Najednou procházeli kolem nějaké černé s ohnivé díry a ozýval se odtud křik, utrpení a úpění.  Duše se strachy začala opět klepat a vzala to velkým obloukem kolem a ptá se svatého Petra : „ To nechápu, říkal jsi, že se není čeho bát, děláš si ze mě legraci ? Co to tedy bylo ?? „  Svatý Petr se opět rozesmál na celé kolo a uklidnil jí slovy : „ klid milá duše, to co jsi právě viděl, to si jen křesťané vymysleli peklo, tak jim ho tu dopřáváme, ať mají kluci radost … „ J))

A to je podstata.

Naše myšlenky určují nejen náš svět, ale i naší budoucnost.

Aktualizováno Neděle, 17 Duben 2011 13:28