Vesmír

Tajemná a záhadná zákoutí dalekého vesmíru



Toulky s kytarou 17.11 2023 verze duchovní  Email
Napsal uživatel Petr Kulík   
Středa, 17 Leden 2024 01:04

 

 

 

Toulky s kytarou 17.11 2023 verze duchovní

 

 

Lidé, co čtou mé Toulky s kytarou už vědí, že se snažím brát spoustu věcí s nadsázkou a humorem, protože humor je jedna z cest, co lidi spojuje a je fakt, že zažívám spoustu komediálních, veselých a humorných příběhů přímo ze života.

Ale jsou věci, které s nadsázkou brát moc nelze a to je zrovna tento případ, kdy odešla mladá holka dobrovolně ze života a příčiny rozeberu na konci. V mé první verzi těchto toulek jsem psal humorně jak jsem byl pozván na premiéru představení věnované právě této dívce. První humorná verze je odrazem těch skutečností, které jsou tak absurdní, až se zdají humorné a to se týká podstaty umění a alternativní divadel, kde už nejde o umění, ale o absurditu jako podstatu, kdy se snaží šokovat diváka zvráceností dějů, myšlení a doslova psychopatickými výlevy, kdy divák sleduje s otevřenou pusou co to je za magořinu a nechápe. Netvrdím, že jsou všechna alternativní divadla taková a určitě jsou i některá kvalitní, ale už to postrádá hloubku, smysl a vkus pro umění a estetiku. A právě estetika a hloubka umění už chybí a vytrácí se, ale o tom píšu jinde.

Ta estetika, hloubka umění a hloubka života spočívá i v tom umět si vážit lidí a jejich hodnot a talentu a když pak jeden takový nadějný člověk odejde dobrovolně ze života a spáchá sebevraždu, tak je potřeba zachovat i nějakou pietu a projevit smutek a zamyšlení. A to byl důvod, proč jsem svolil a přijal pozvání na premiéru kamaráda, co to napsal a režíroval, bral jsem to jako část uctění památky té dívky.

V první humorné verzi jsem bral humorně události a děje a nechal průchod své komediantské povaze, ale věděl jsem, že musím napsat i vážnou verzi a duchovně zaměřenou, která trochu osloví tu duši ta na onom světě a dá ji trochu pocit, že na ní lidé nezapomněli, že se z toho trochu poučili a přemýšlejí co dělat lépe.

 

 

 

Aktualizováno Středa, 17 Leden 2024 01:27
Celý článek...
 
Jediná oficiálně zaznamenaná osoba, která byla zraněná meteoritem  Email
Napsal uživatel Petr Kulík   
Pondělí, 05 Září 2022 20:29

Jediná oficiálně zaznamenaná osoba, která byla zraněná meteoritem

 

Meteority fascinovaly lidstvo celou historii, dělali se z nich vzácné předměty, jako dýky, talismany apod a naši předkové přesně věděli, že spadly z nebe, proto jim přikládaly takovou váhu

 

 

 

Aktualizováno Pondělí, 05 Září 2022 20:33
Celý článek...
 
Pozice planety Země ve Vesmíru - video  Email
Napsal uživatel Petr Kulík   
Sobota, 04 Říjen 2014 16:14

 

 

 Zde je zajímavý dokument, kde je zobrazena Země, její pozice z hlediska vesmíru, sluneční soustavy, naší galaxie a dalších vztahů podle současných znalostí vědy

 

 

 

 

 

 

  

Aktualizováno Sobota, 04 Říjen 2014 16:23
Celý článek...
 
Obrovská ledová jezera na Evropě- měsíci Jupiteru  Email
Napsal uživatel Petr Kulík   
Neděle, 20 Listopad 2011 18:21

Již dost dlouhou dobu se ví, že na jednom z měsíců Jupiteru – Evropě, se nachází zmrzlá voda. Celá tento měsíc je vlastně jedna velká ledová koule. Tak si to alespoň donedávna myslela vědecká smetánka a vůbec si nechtěla připustit logický závěr, že kde je zmrzlá voda, tam může být i voda v kapalném stavu, tak jako již bylo objeveno na Marsu a nebo na Měsíci. Jak je ale vidět, logika a zdravý rozum vědcům chybí. Nebo,  že by snad záměrně něco skrývali? Na toto téma jsem již zde na www.zahady-mysteria.cz publikoval několik článků.

Pouze pro registrované - registrace jen za 189 Kč /měsíc. Registrace zde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktualizováno Neděle, 20 Listopad 2011 18:28
Pro čtení dále je nutná registrace...
 
Co bylo před velkým třeskem? Multivesmíry a Strunová teorie  Email
Napsal uživatel Petr Kulík   
Neděle, 22 Květen 2011 20:47

Ve škole nás všechny učili, že náš Vesmír vznikl po Velkém třesku. Tato informace je stále ještě v učebnicích a bohužel i těch vysokoškolských. V 90 letech 20 století získala Nobelovu cenu Strunová teorie, která sjednocuje mnoho fyzikálních zákonů a fenoménů. Už v roce 1997 se tvrdilo, že náš Vesmír není jediný, ale existuje mnoho tisíc nebo milionů anebo dokonce nekonečný počet Vesmírů. Dnešní pokrokoví vědci „oficiální vědy“ už pokročili mnohem dál. Dnes se již ví, že temná hmota ve Vesmíru opravdu existuje a rozhodně její vliv není tak negativní, jak o ní píší nezasvěcení rádoby novináři.  Přidejte se k nám na Facebook -http://www.facebook.com/pages/Z%C3%A1hady-myst%C3%A9ria-a-tajemno/185764254800966

 

 

Aktualizováno Neděle, 10 Červenec 2011 10:17
Pro čtení dále je nutná registrace...
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 Další > Konec >>

Strana 1 z 3